De vriendengroep rond de familie ELouassaki, hier Houssien Elouassaki, gestorven in Syrië, zou banden gehad hebben met Abd Al Wadoud Abu Daoud. Foto: rrDe politie start een onderzoek na het opduiken van foto’s op Facebook van Brusselse radicale moslims die zich in de Ardennen lijken voor te bereiden op de jihad.

‘Dit is verontrustend en lijkt in niets op gewoon gezellig paintballen onder vrienden’, klinkt het bij de politiediensten. ‘Dit heeft veel weg van een radicaal trainingskamp.’

De foto’s werden donderdag gepost door Abd Al Wadoud Abu Daoud, een Brusselse moslim die weinig moeite doet om enige vorm van radicaal gedachtegoed te ontkennen. Het salafisme wordt er geprezen, minder lof is er voor de “koufar”, de ongelovigen. Volgens onze informatie kan hij gelinkt worden aan de vriendengroep rond de Vilvoordse familie Elouassaki, van wie twee broers in Syrië gingen strijden. …


Werknemer Zaventem gestorven in Syrië

Verder raakte bekend dat een jonge Brusselaar die op de bagagedienst van de luchthaven van Zaventem heeft gewerkt, en toegang had tot de tarmac, een maand geleden gestorven is in Syrië. Dat werd door verschillende bronnen bevestigd.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20141003_01301027

Gerelateerde artikels: Het Nieuwsblad van 2/10/2014: Jihadisten werkten op luchthaven van ZaventemDe Standaard – foto: De vriendengroep rond de familie ELouassaki, hier Houssien Elouassaki, gestorven in Syrië, zou banden gehad hebben met Abd Al Wadoud Abu Daoud. [Foto: rr]