de synagoge in Anderlecht - screenshot [VRT]In Anderlecht is er vanmorgen brand uitgebroken in een synagoge. Volgens de brandweer is de brand aangestoken omdat er vier verschillende vuurhaarden werden gevonden, maar de politie wil zich daarover nog niet uitspreken.

De brand op de eerste verdieping van het gebouw in de Kliniekstraat brak uit rond 05.40 uur, toen er drie personen in het pand aanwezig waren. Zij raakten licht bevangen door de rook, maar konden zonder problemen ontkomen en werden ter plaatse verzorgd.

De brandweer had weinig moeite om het vuur te blussen, maar de brand heeft wel heel wat rookschade veroorzaakt in het gebouw. Volgens de brandweer waren er vier vuurhaarden, onder meer enkele matrassen, en zijn er sporen van brandversnellers gevonden. “Dat alles wijst erop dat het vuur opzettelijk werd aangestoken”, klinkt het bij de brandweer. …


Het is nog niet duidelijk of het om een vandalenstreek gaat of dat er een ander motief is voor de brandstichting. De lokale politie wil nog niet bevestigen dat de brand werd aangestoken en verwijst voor het verdere verloop van het onderzoek door naar het parket.

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/brussel/140916_Brand-gesticht-in-Anderlechtse-synagogeDe Redactie/VRT – Foto: de synagoge in Anderlecht – screenshot [VRT]