Joods Museum van België na de aanslag [Belga]De aanslag op het Joods Museum van Brussel die op 24 mei jongstleden plaatsvond, heeft een vierde dodelijk slachtoffer geëist. De medewerker van het museum die bij de aanslag zwaargewond raakte, is officieel overleden verklaard. Dat meldt het federaal parket. Bij de aanslag zelf waren al een koppel Israëlische toeristen en een bejaarde vrijwilligster van het museum om het leven gekomen.

Bij de aanslag zelf waren al een koppel Israëlische toeristen, vijftigers Emanuel en Miriam Riva, en de Française Dominique Chabrier, een 60-jarige vrijwilligster van het museum, om het leven gekomen….


De vier werden allemaal geraakt door de kogels die door een zwaargewapende man werden afgevuurd.Die was rond 15.50 uur het museum in de Miniemenstraat binnengestapt en had onmiddellijk met een handvuurwapen het koppel Riva neergeschoten. De man haalde vervolgens een kalasjnikov met uitklapbare kolf uit een tas die hij bij zich had en vuurde daarmee enkele salvo’s af. Die raakten Dominique Chabrier en Alexandre Strens.

Vorige week vrijdag, een kleine week na de aanslag, kon in het Franse Marseille, een verdachte opgepakt worden, de 29-jarige Mehdi Nemmouche. De man werd opgepakt toen hij van de autobus uit Brussel stapte en de douane in zijn bagage de vuurwapens vond die waarschijnlijk gebruikt waren bij de aanslag. Het Belgische gerecht vaardigde een Europees aanhoudingsbevel uit tegen de man, maar Nemmouche beweert dat hij niets met de aanslag te maken heeft en weigert aan België uitgeleverd te worden. Het Franse gerecht moet zich op 12 juni uitspreken over die uitlevering.

http://www.hln.be/hln/nl/30962/Schietpartij-aan-Joods-Museum-in-Brussel/article/detail/1910854/2014/06/06/Vierde-slachtoffer-aanslag-Joods-museum-overleden.dhtml

Het Forum der Joodse Organisaties betuigt zijn oprechte deelneming aan de familie van de overledene.
Yehi zichro baruch.HLN / Belga – foto: Joods Museum van België na de aanslag [Belga]