De site van Gretta Duisenberg heeft na een week het tweede Jodenhatende artikel waartegen aangifte was gedaan eindelijk van de site verwijderd. Dit ondanks het feit dat Gretta eerder had verklaard: “Ik ga die tekst niet weghalen. Waarom zou ik?”

Echter, haar site blijkt nog steeds over te lopen van Jodenhaat en Holocaust-ontkenning. Op de twee reactiepagina’s bij Gretta kunnen Jodenhaters volop hun gif spuien. Er staat wel een disclaimer boven die stelt dat “De opvattingen in ingezonden stukken zijn niet noodzakelijkerwijs die van de Stichting Stop de Bezetting.”

Maar dat betekent natuurlijk niet dat men niet (wettelijk) verplicht is om racistische uitingen te verwijderen. Dat beseft men ook wel: “Wij vinden een forum op onze site alleen bijdragen aan de discussie als men respectvol met elkaar kan omgaan. Teksten met scheldpartijen en/of kwetsend of discriminerend taalgebruik worden gewist.” …


Enkele voorbeelden van wat Gretta en haar groep blijkbaar geen ‘kwetsend of discriminerend taalgebruik’ vinden:

“De joden zijn overal goed in goed in bedriegen bedonderen liegen ontkennen moorden ga zo maar door.”
“Over welke holocaust heb je het nu, bedoel je de grootste leugen van de 20e eeuw?”
“U kent de hele riedel wel uit het handboek ‘zielige jood. Dus groet een jood verkeerd bent u volgens Barend gelijk een antisemiet! En als je hem kwaad maakt belt hij wel bevriende Joodse officier van justitie die dan weer een joodse rechter inschakelt, en voor je het weet ga je de bak in.”
“Hoe kun je van een joods mens verwachten dat ze je moeten respecteren?”
“Als ik mij niet vergis zijn daar meer dan 50 miljoen christenen afgeslacht door de joodse communisten.”
“Tegenstanders van Gretta zijn al net zo manipulatief als het Joodse volk: Verdraaien van feiten, journalisten voor het karretje spannen…noem het maar op.”
“Overigens zijn zelfs de joodse aanhangers van de ‘vergassingen’ ook van mening, dat er in de Duitse kampen geen vergassingen hebben plaatsgevonden.
“Joden zijn een vervloekt volk.”
“Nergens zijn gaskamers gevonden en de kampen waren de veiligste plaats voor de joden in Europa gedurende WW 2.”
“96% van de media in handen van joden.”
“Opruimen die leugenaars, vertrekken uit landen, waar ze niet thuis horen. ….

De enige plek, waar joden zich thuis voelen is in een concentratiekamp.”

Dit is slechts een klein gedeelte van het vele haatzaaien. Dit wordt allemaal toegelaten – en staat er in sommige gevallen al jaren op.

Likoed Nederland roept sinds maandag op Twitter en op Standpunt.nl de leden van Gretta’s Comité van Aanbeveling – zoals oud PvdA-minister Marcel van Dam – op om dit soort racistische vuiligheid niet meer aan te bevelen.
Tot nog toe zonder resultaat.

En natuurlijk heeft Likoed Nederland net als bij de vorige constateringen in januari deze pagina’s aangemeld bij het Meldpunt Discriminatie Internet om aangifte te doen, wanneer volgens haar beoordeling sprake zou zijn van strafbare feiten.
Iets wat voor ons wel vast staat.

Lees ook: 7/2/2014 – CIDI:  CIDI doet aangifte tegen Stop de Bezetting (update)

Wikipedia info over Gretta Duisenberg:  http://en.wikipedia.org/wiki/Gretta_DuisenbergLikoed Nederland – foto: Gretta Duisenberg [Wiki]