DieudonnéParijs wil shows komiek verbieden [NOS.nl]

Shows van de Franse komiek Dieudonné worden verboden, als het aan de Franse regering ligt. Minister Valls van Binnenlandse Zaken zegt dat de voorstellingen van Dieudonné geen creatieve dimensie hebben en het risico op ordeverstoringen vergroten.

Valls zegt dat Dieudonné in zijn shows racistische en antisemitische opmerkingen maakt. Hij gaat daarom alle mogelijkheden voor een verbod onderzoeken.

Dieudonné is door zijn uitspraken vaker in opspraak gekomen. Vorige maand kreeg hij nog een boete van 28.000 euro omdat hij in een videoclip de spot dreef met slachtoffers van de Holocaust. De komiek werd veroordeeld voor laster, het aanzetten tot haat en discriminatie. …


Gaskamers

Valls heeft ook aanstoot genomen aan de belediging van de Franse journalist Patrick Cohen. Dieudonné zei over hem dat elke keer wanneer hij Cohen hoort praten, hij aan gaskamers moet denken. Cohen en radiozender France Inter stapten daarop naar de rechter.

Volgens Valls lijkt Dieudonné geen rekening te houden met zijn eerdere veroordelingen. Daarom wordt nu gekeken naar een verbod, aldus de minister in een verklaring.

http://nos.nl/artikel/591138-parijs-wil-shows-komiek-verbieden.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosjournaal+%28NOS+Journaal+Nieuws%29

Lees ook: [La Libre] “France: Valls veut faire interdire les spectacles de Dieudonné” http://www.lalibre.be/actu/international/france-valls-veut-faire-interdire-les-spectacles-de-dieudonne-52bd70cd3570105ef7de0dcf

[France TV info] “Propos de Dieudonné sur Patrick Cohen : enquête ouverte pour incitation à la haine raciale” “Propos de Dieudonné sur Patrick Cohen : enquête ouverte pour incitation à la haine raciale”NOS/La Libre – foto: de franse controversiële komiek Dieudonné