De Europese Unie betaalt duizenden Palestijnse ambtenaren die eigenlijk niet werken. Dat blijkt uit een doorlichting van de Europese Rekenkamer. Sinds 2008 is er ruim 1 miljard euro steun gegeven aan de Palestijnse overheid om haar werknemers te betalen.

Heel wat Palestijnse ambtenaren  werken niet door het conflict tussen de partijen Fatah en Hamas.

De Rekenkamer vraagt nu dat de Europese Unie niet langer Palestijnse ambtenaren betaalt. “Europese gelden mogen daar niet aan besteed worden”, vindt Fabrice Mercade van de Rekenkamer. …


De Europese Commissie meldt nu dat ze Palestijnse ambtenaren wel zal blijven betalen, maar dat ze strenger gaat controleren. [De Redactie – Rik Arnoudt]

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/131211_EU_Palestina

Lees ook: “Europese belastingbetaler betaalt de lonen van duizenden Palestijnse ambtenaren die al zes jaar lang niet werken” http://www.express.be/joker/nl/brainflame/europese-belastingbetaler-betaalt-de-lonen-van-duizenden-palestijnse-ambtenaren-die-al-zes-jaar-lang-niet-werken/199688.htmDe Redactie / Express.be