André Gantman, fractieleider N-VAGVA 15/11/2013 – 77% van de joden die in België wonen vindt het antisemitisme hier een groot probleem. 88% vindt dat het antisemitisme de voorbije vijf jaar is toegenomen, 58% spreekt zelfs van een sterke toename. En 40% overwoog de laatste vijf jaar zelfs om te verhuizen.

Dat bleek vorige week uit een groot onderzoek van het Europees Bureau voor grondrechten, naar aanleiding van de herdenking van de Kristallnacht op 9 november 1938 in Nazi-Duitsland. Toen werden duizenden synagogen en winkels in brand gestoken en honderden joden vermoord.

André Gantman, N-VA-fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad, reageert op de resultaten in de weekendkrant van Gazet van Antwerpen.  …

 


Lees hierbij zijn interview voor GVA “Antisemitisme bestrijden is een plicht” en de bijhorende komentaren van Jozef De Witte (CGKR), Karin Heremans (directie Atheneum), alsook de analyse van Alex Moolenaar (Senior writer).

Vindt u dat het onderwijs een handje moet helpen? Stem mee met de poll van GVA http://www.gva.be/regio-antwerpen-stad/kunnen-scholen-helpen-antisemitisme-aan-te-pakken.aspx

Lees alles over dit onderzoek: “Antisemitisme neemt sterk toe”GVA – foto: André Gantman, fractieleider N-VA