UA De valse bommelding aan het adres van de Universiteit Antwerpen is het werk van moslimextremisten. Dat concluderen bronnen bij het gerecht. Radicale moslims blijken in hun dreigementen aan ons land vooral Antwerpen te viseren.

De Universiteit Antwerpen stuurde maandag bijna 18.000 studenten en personeelsleden naar huis na een bommelding. Die was via mail toegekomen bij verschillende mensen van de universiteit. De taal die daarin werd gebruikt, laat er volgens gerechtelijke bronnen geen twijfel over bestaan dat de mail het werk is van moslimextremisten.

De gebruikte retoriek en woordenschat in die mail waren bovendien identiek aan de boodschappen in een dreigfilmpje op internet dat een Antwerpse Syriëstrijder vorige week verspreidde. …

 


De link naar dat filmpje was vorige woensdag door de Antwerpse Syriëstrijder Brian De Mulder ook doorgemaild naar onze redactie, met de vermelding dat het afkomstig was van de terroristische organisatie madjlis shura muhajirien. Bij die organisatie zijn alle Belgische Syriëstrijders aangesloten.Dat de mail naar Gazet van Antwerpen werd gestuurd, de grootste krant in de stad, is volgens terrorismeexperts ook een sterke aanwijzing dat de dreigingsboodschap bedoeld is voor Antwerpen. Volgens bronnen bij het gerecht voeren extremistische moslims een ware hetze tegen de stad Antwerpen.

“Het is burgemeester Bart De Wever die ondubbelzinnig duidelijke uitspraken doet over de Syriëstrijders. En het zijn de speurders van de terrorismecel in Antwerpen die de leden van Sharia4Belgium stevig aanpakken. Daarom wordt Antwerpen geviseerd.”

In de Universiteit Antwerpen kon de politie maandag na grondig onderzoek niets verdachts aantreffen. De ontruiming, de grootste van de laatste zestig jaar in Antwerpen, verliep zonder problemen.

http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid1480159/bommelding-ua-afkomstig-van-radicale-moslims.aspxGVA / Belga – foto: ter illustratie Universiteit Antwerpen