Red Star Line Museum AntwerpenHet nieuwe Antwerpse museum Red Star Line heeft zaterdag zijn deuren geopend voor het grote publiek. Bezoekers kunnen bovendien het hele weekend in de nabije omgeving genieten van het nieuwe jaarlijkse muzikale en literaire Eilandfestival en zaterdagavond was er een groot vuurwerk. Op de openingsdag kwamen in het museum zelf alvast bijna 2.000 bezoekers over de vloer.
Het Red Star Line museum draagt de naam van de rederij die tussen 1873 en 1934 ruim twee miljoen reizigers vanuit heel Europa van Antwerpen naar de Verenigde Staten voerde. Het museum is zelfs gevestigd in de voormalige gebouwen van de scheepvaartmaatschappij. Onder de migranten waren heel wat (later) bekende figuren zoals Albert Einstein en Fred Astaire, maar het museum focust zich vooral op de verhalen van de ‘gewone’ mensen die vaak hebben en houden achterlieten op zoek naar een beter leven in de nieuwe wereld. …

Vrijdag ging het museum al in première voor een aantal genodigden zoals koning Filip en koningin Mathilde, minister-president Kris Peeters en heel wat familieleden van de toenmalige reizigers die in sommige gevallen speciaal waren overgevlogen van de VS. Zaterdag en zondag krijg tijdens het openingsweekend ook het grote publiek de kans om een kijkje te komen nemen. Aangezien er -om het aangenaam te houden- slechts zowat 90 personen per half uur worden toegelaten, is reserveren echter aangewezen.

Ook voor de komende maanden is er al heel wat interesse. De groepsleidingen met gids zijn nagenoeg uitverkocht tot eind dit jaar, individuele tickets zijn wel nog verkrijgbaar.

Belga – Foto JHs

http://www.gva.be/dossiers/red-star-line/bijna-2-000-bezoekers-op-openingsdag-red-star-line.aspx

Lees ook: “Koningspaar opent Red Star Line museum officieel” http://www.demorgen.be/dm/nl/984/cultuur-media/article/detail/1712982/2013/09/27/Koningspaar-opent-Red-Star-Line-museum-officieel.dhtmlGVA / Belga – foto: Red Star Line Museum Antwerpen [Photo news]