vermoedelijke neonazi-avond geannuleerd-Beeld Google Street ViewEen café in de Herentalse deelgemeente Morkhoven waar vrijdag een optreden van een beruchte Canadese rockband met extreemrechtse banden gepland stond, sluit die avond preventief de deuren om commotie te vermijden. Dat zegt de lokale politie van de zone Neteland.

De uitbaatster van het café was zich naar eigen zeggen van geen kwaad bewust en had zich laten misleiden door de organisatoren van het concert.

De Canadese rockgroep Légitime Violence is bekend in het extreemrechtse milieu en trekt volgens de politie figuren aan die openlijk dwepen met het (neo)nazisme….

 


Een concertorganisator wilde de band vrijdag laten optreden in café Den Bolle in Morkhoven en slaagde daar klaarblijkelijk in zonder de uitbaatster op de hoogte te brengen van wat voor muziek en teksten er te horen zouden zijn en welk publiek dat zoal zou aantrekken. Het Anti-Fascistisch Front (AFF) stootte enkele dagen geleden echter op een affiche van de concertavond en sprak zijn ongerustheid uit.

Na overleg met de Herentalse burgemeester Jan Peeters en de lokale politie, heeft de uitbaatster nu besloten het optreden alsnog te annuleren en haar zaak zelfs uitzonderlijk gesloten te houden. De politie zal vrijdagavond wel nog verhoogd toezicht houden in de omgeving. [Belga – Beeld Google Street View]GVA / Belga – foto: Google Street View