Tsjetsjeense topterrorist Doku UmarovDe Tsjetsjeense topterrorist Doku Umarov heeft in een nieuwe dreigvideo de moslims in Rusland opgeroepen tot aanslagen tijdens de Olympischen Winterspelen 2014 in Sotsji.
De spelen moeten “met alle middelen, die Allah toelaat”, verhinderd worden, zei de als “Russische Bin Laden” omschreven islamistenleider in een woensdag op de website kavkazcenter.com gepubliceerde boodschap. Na anderhalf jaar pauze laat de Russische staatsvijand nummer één weer uitdrukkelijk aanslagen op burgers toe. …

 


“Moratorium opgeheven”

In Sotsji aan de Zwarte Zee zijn “de beenderen van onze voorvaderen begraven”, zei Umarov. In de ruim vier minuten durende video zit hij in camouflagepak met twee aanhangers in een bos op een onbekende plaats. Dat hij februari 2012 een eind aan de aanslagen op burgers had bevolen, was een vergissing, zei de 49-jarige extremist. Dat werd door het “Kremlin als een zwakte en niet als een teken van goede wil” gezien. “Het moratorium wordt opgeheven”.

Umarov beschuldigt het Kremlin van een “barbaarse bezettingspolitiek” in het conflictgebied Noord-Kaukasus. Hij streeft naar een onafhankelijke Kaukasus Emiraat. De internationaal gezochte terroristenleider eiste de verantwoordelijkheid op voor de aanslagen op de Moskouse metro (2010) en de luchthaven Domodedovo (2011) met in totaal bijna 80 doden. …

http://www.gva.be/nieuws/buitenland/aid1414358/tsjetsjeense-topterrorist-roept-op-tot-aanslagen-op-olympische-winterspelen-2014.aspx

“Russie: Un chef islamiste appelle à des attaques contre les JO de Sotchi”

http://www.lalibre.be/actu/international/russie-un-chef-islamiste-appelle-a-des-attaques-contre-les-jo-de-sotchi-51d3f582357028fef4eda33eGVA / Belga – Foto: Tsjetsjeense topterrorist Doku Umarov [AFP]