Shimon Peres tijdens de Academische Zitting te BrusselPresident Shimon Peres nam gisteravond in Brussel deel aan een Academische Zitting in de Koninklijke Academie van België, op de eerste dag van zijn bezoek aan Brussel.

De conferentie werd georganiseerd door het FORUM en het C.C.O.J.B. in aanwezigheid van ULB-rector Didier Viviers en Hervé Hasquin, secretaris-generaal van de Koninklijke Academie en voormalig Franstalig minister, en Vicepremier Alexander De Croo , Gouverneur van Antwerpen Cathy Berx, Gemeenteraadslid André Gantman, o.a.


Ook de Ambassadeurs van Israël, België en de VS waren aanwezig.

Minister van Defensie Pieter De Crem, die het woord zou nemen, heeft op de laatste minuut moeten afzeggen daar hij zojuist benoemd werd tot Vicepremier.

De avond was een absoluut succes, zowel in kwantiteit als in kwaliteit.

Hierbij reeds enkele commentaren die op Facebook werden geplaats na deze uitzonderlijk geslaagde avond:

Commentaar gepost door Schepen voor Cultuur Philip Heylen:

“Simon Peres is geschiedenis en toekomst tegelijk! Terechte Nobelprijswinnaar… Je kan een speld horen vallen wanneer hij een overvolle zaal in Brussel toespreekt. Wat een charisma!”

“Optimisten en pessimisten sterven op dezelfde manier, dan kun je beter als optimist leven” – schitterende man, Shimon Peres – zo wil ik ook 90 jaar worden!”

“Who is against democracy in The Middle East ?”

Commentaar gepost door Diane Bajkowski:

Meeting with President Shimon Peres in Brussels this evening…
Quote: “What International aid does is taking money from the poor in rich countries and give it to the rich in poor countries!”

Meer info en foto’s volgen later.Op de foto: Shimon Peres tijdens de Academische Zitting 5 maart