missie-Welkom-in-PalestinaVier Belgen maken deel uit van een delegatie van een honderdtal mensen die van 25 december tot 2 januari naar de Gazastrook willen gaan in het kader van een nieuwe missie onder de noemer ‘Welkom in Palestina’.
Doel is de blokkade aan de kaak te stellen die aan de Palestijnse bevolking wordt opgelegd en medisch en schoolmateriaal te bezorgen, zei Dominique Waroquiez zondag.

Een honderdtal vrouwen en kinderen uit Frankrijk, Italië, Egypte en andere landen willen vanuit Kaïro per bus naar de Gazastrook reizen. De delegatie heeft geen specifieke toestemming gekregen. “We zullen ter plaatse zien hoe de toestand evolueert”, aldus Waroquiez. De Palestijnse autoriteiten zijn in elke geval op de hoogte.

De delegatie hoopt op 27 december (nvdr: vandaag) ter plaatse te zijn, vier jaar na de start van de Israëlische bombardementen waarbij bijna 1.400 doden vielen.

Lees ook: “Israël staat invoer bouwmateriaal in Gazastrook toe”

Belga