Sample ImageDe vertegenwoordigster van de Palestijnse Autoriteit in België, Leila Shahid, zal voortaan de titel van ambassadeur voeren. Dat heeft ze gezegd op de RTBF. Palestina werd gisteren erkend als waarnemend niet-lid van de Verenigde Naties.

De Palestijnen hadden zes jaar geleden al gevraagd om het statuut van de Palestijnse delegatie in België, die het volk eveneens vertegenwoordigt bij de Europese instellingen, op te waarderen. Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft in oktober een brief gestuurd waarin hij ingaat op die vraag.

President Mahmoed Abbas stuurde nog geen antwoord terug, maar Leila Shahid heeft nu dus bevestigd dat ze voortaan de titel van ambassadeur zal voeren.


In zijn brief aan Abbas schreef Reynders dat de Palestijnse delegatie in België zal worden beschouwd als een diplomatieke missie, zonder echter van alle voordelen daarvan te kunnen genieten. Palestina is immers nog geen volwaardige staat.

De leden van de diplomatieke missie zullen echter wel juridische onschendbaarheid genieten in hun beroepsuitoefening en hun wagens krijgen een diplomatieke nummerplaat.

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/121130_palestina_ambassadeur
http://www.expatica.com/be/news/belgian-news/Belgium-to-get-Palestinian-ambassador-_251904.html

lees ook:
Palestijnen vieren statusverhoging in de VN

VN keurt statusverhoging Palestijnen goedBelga – Foto: Leila Shahid