Sample ImageVicepremier en Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is zeer bezorgd over de verslechterende situatie in het zuiden van Israël en in de Gaza-strook.

Hij veroordeelt met klem de raketaanvallen vanuit Gaza op Israël. De minister erkent het legitieme recht van Israël om zijn bevolking tegen deze aanvallen te beschermen, maar verwacht wel een afgemeten reactie. Hij roept dan ook alle partijen op terughoudendheid te betrachten om escalatie te voorkomen en de bescherming van de burgerbevolking te waarborgen.

Didier Reynders roept eveneens alle landen in de regio op hun invloed in te zetten om de cyclus van geweld te doorbreken, in het belang van de Israëlische en Palestijnse bevolking en de stabiliteit van de hele regio.

De Ambassade van België in Tel Aviv en het Consulaat Generaal in Jerusalem volgen de situatie met aandacht op, en blijven in contact met de Belgische gemeenschap in geval van nood

.http://www.belg.be/19658/politiek/didier-reynders-roept-op-tot-kalmte-in-het-midden-oosten/ 

Didier Reynders appelle au calme au Proche-Orient

Le Vice-Premier Ministre et Ministre des Affaires étrangères Didier Reynders est très préoccupé par la détérioration de la situation dans le Sud D’Israël et à Gaza.

 Il condamne fermement les tirs de roquettes depuis la Bande de Gaza en direction d’Israël. Tout en reconnaissant le droit légitime d’Israël de défendre sa population contre ces attaques, le Ministre attend de sa part une réaction mesurée. Il appelle dès lors toutes les parties à la retenue afin d’éviter l’escalade, et de garantir la protection des populations civiles.

 Didier Reynders demande également à tous les pays de la région d’user de leur influence pour rompre le cycle de violence, dans l’intérêt des populations israéliennes et palestiniennes et de la stabilité de toute la région.

 L’Ambassade de Belgique à Tel Aviv ainsi que le Consulat général à Jérusalem suivent la situation avec attention et sont en contact avec la communauté belge en cas de nécessité.
Radio1 op de foto :Didier reynders