Sample ImageMen dacht ondertussen dat de crisis een beetje aan het terugschroeven was en dat men op de goede weg was.

Jammer genoeg, lijkt het bijlange nog niet zo ver gevorderd. Ons land is nogmaals getroffen door de crisis door de sluiting van FORD in Genk, en duizenden gaan hun job verliezen. Dat betekent weer eens duizenden families die geraakt zijn en die bezorgd zullen zijn om hun broodwinning.

Het fenomeen Renault herhaalt zich, en het FORUM voelt mee met de getroffen werknemers en hun families, en met de hele provincie Limburg waar FORD een vaste waarde was voor de economie en voor de inwoners. Wij hopen dat de Vlaamse regering alsnog een catastrofe kan tegenhouden en dat de ontslaggolf nog kan worden afgewend. Misschien met een tussenoplossing zoals enige tijd geleden bij VW in Vorst.
Laten we hopen dat er nog goed nieuws komt om het leed te verzachten.

“Ford Genk gaat dicht, 4.300 mensen verliezen job”

De fabriek van Ford in Genk gaat dicht in 2014. Dat is bekendgemaakt op de bijzondere ondernemingsraad vanmorgen. Meer dan 4.300 werknemers verliezen hun baan. Daarmee is het zwartste scenario dat voorlag werkelijkheid geworden.

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/limburg/121024_SluitingGenk

http://www.demorgen.be/dm/nl/996/Economie/article/detail/1522895/2012/10/24/Ford-Genk-Consultatiefase-Procedure-Renault-is-opgestart-Di-Rupo.dhtml?utm_source=RSSReader&utm_medium=RSS