Sample Image

Op de website Amazon wordt een legpuzzel met de afbeelding van het crematorium van het naziconcentratiekamp Dachau te koop aangeboden. Een Duitse volksvertegenwoordiger heeft verontwaardigd gereageerd, zo meldt het blad Der Spiegel zondag op zijn website. 

 

De puzzel van 252 stukken die momenteel voor 24,99 dollar (ongeveer 20 euro) verkocht wordt, toont een foto van het crematorium in Dachau (Beieren). Hij wordt aangeboden in de afdeling “speelgoed”, voor kinderen “vanaf acht jaar”.
Voor de overlevenden van de concentratiekampen en de familieleden van slachtoffers is dit een echte klap”, schrijft Gerda Hasselfeldt, de fractievoorzitter van de CSU, de Beierse zusterpartij van de christendemocratische CDU van kanselier Angela Merkel.

“Dachau is een plek waar herinnerd wordt aan het overlijden van vele slachtoffers. Dat kan niet als een spel verkocht worden”, aldus Hasselfeldt in de brief aan Amazon.

Het concentratiekamp van Dachau is een van de tachtig kampen die door het naziregime werd opgericht. Meer dan 200.000 mensen – politieke tegenstanders, joden, homoseksuelen, gehandicapten en oorlogsgevangenen – werden in het kamp opgesloten. Tussen de 32.000 en 43.000 mensen lieten er het leven.

http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/1509081/2012/09/30/Duitse-verontwaardiging-over-legpuzzel-concentratiekamp-Dachau.dhtml 

 

http://www.spiegel.de/international/germany/amazon-under-fire-for-selling-dachau-crematorium-puzzle-a-858888.html