Woensdagavond werd een tiener het slachtoffer van een gewelddadige antisemitische aanval in een trein van Toulouse naar Lyon.

De tiener is een 17-jarige leerling van de school Ozar HaTorah, die het toneel was geweest van de schietpartij georkestreerd door Mohamed Merah in maart. Hij droeg tijdens de aanval een halsketting met “magen David”.


De tiener getuigde dat hij werd aangevallen en beledigd door een van zijn vermeende belagers, terwijl hij aan het bellen was met zijn broer, die een joodse naam draagt. De aanvaller werd vervolgens bijgestaan door zijn vriend. Tijdens de vechtpartij, heeft slechts één van de twee verwijzing gemaakt naar zijn Jodendom, aldus het slachtoffer.
De aanvallers, 18-jarigen van Maghrebijnse afkomst, werden ondertussen gearresteerd en zitten voorlopig in voorarrest.

Verder vernemen wij ook dat een Israëlische rabbijn, op bezoek in Parijs, dinsdag werd aangevallen en beroofd in de metro. Hij werd uitgescholden voor “stinkende jood”, de daders hebben hem tegen de muur geklemd gehouden en zijn gevlucht met 600€.

Zijn we getuige van een stijging van het antisemitisme in Frankrijk?

 

http://www.lemonde.fr/societe/article/2012/07/06/agression-d-un-jeune-juif-une-information-judiciaire-ouverte-pour-violences-aggravees_1730521_3224.html

TF1