de Filipijnen na de doortocht van tyfoon Haiyan [Belga]“Schepen met noodhulp onderweg naar Filipijnen”

In de Filipijnen komt de internationale hulpverlening op gang na de verwoestende doortocht van de tyfoon Haiyan. De Verenigde Staten sturen een vliegdekschip met militairen en hulpgoederen aan boord. Het Belgische B-Fast-team is gisteravond geland.

Het vliegdekschip dat de Amerikanen naar de Filipijnen sturen, de USS George Washington, lag in de haven van Hongkong en is normaal gesproken gestationeerd in Japan. Het duurt tussen de 48 en 72 uur voordat het schip de kust van de Filipijnen zal bereiken. …


B-Fast wil vanavond al operationeel zijn

Het Belgische B-Fast-team is gisteravond omstreeks 6 uur lokale tijd (maandagavond 23 uur onze tijd) na een vlucht van 21 uur aangekomen op het Filipijnse Cebu. Het team wil een noodveldhospitaal opzetten. Dat zou vanavond of woensdagochtend operationeel moeten zijn, zegt Geert Gijs (kleine foto), hoofd van het B-Fast-team. …

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/Tyfoon/131112_HaiyanFUP

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/Tyfoon/131113_Filipijnen_Slachtoffers_fup

Lees ook: “Veel hulp onderweg, maar slachtoffers Haiyan moeilijk bereikbaar” 
http://www.standaard.be/cnt/dmf20131111_00833625?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+dso-snelnieuws+%28De+Standaard+Online%3A+Snelnieuws%29

“IDF sends assessment team to typhoon-struck Philippines” – By AP and Times of Israel staff
Experts in search, rescue and medical services set out to examine disaster scene; MDA considering similar move

The IDF on Sunday sent a preliminary assessment team of five officers, “experts in the fields of search, rescue, and medicine,” to disaster-struck Philippines where a typhoon is believed to have killed as many as 10,000 people since it hit Friday.

The team, under the Home Front Command, set out “in order to closely form a situation assessment and infrastructure evaluation that would determine the best rapid response the IDF could offer to the Government of the Philippines,” the military said in a statement.

Israel’s emergency medical, ambulance, disaster and blood bank service, Magen David Adom (MDA) was reportedly considering sending a team to assist the International Red Cross working in the Philippines.

Israeli aid delegation IsraAID said Saturday that it will also send a team this week to assist local NGOs and UN agencies in treating hundreds of thousands of people affected by a powerful typhoon. ….

 

http://www.timesofisrael.com/idf-sends-assessment-team-to-typhoon-truck-philippines/De Redactie / De Standaard / Times of Israel – foto: de Filipijnen na de doortocht van tyfoon Haiyan [Belga]