Hall of Names at the Yad Vashem Museaum [AP]De culturele organisatie van de Verenigde Naties Unesco heeft de database met biografische gegevens van Holocaustslachtoffers van Yad Vashem opgenomen in het Memory of the World Register.

Dat schrijft de Jerusalem Post. Het is voor het eerst dat Unesco een Israëlisch archief opneemt in zijn lijst van documentair erfgoed.

Holocaustmuseum Yad Vashem verzamelt in zijn Pages of Testimony database de namen, foto’s biografische gegevens van de zes miljoen Joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog omkwamen. De database bevat inmiddels 2,6 miljoen formulieren. In totaal heeft Yad Vashem de namen van 4,2 miljoen slachtoffers weten te achterhalen.

Unesco richt zich met het Memory of the World programma op duurzame toegang tot documentair erfgoed.


UNESCO includes Yad Vashem database in register

Inclusion of database of names, stories of Holocaust marks first time UN organ uses Israeli archival collection in register.

UNESCO, the United Nations’ organ which aims to promote international cooperation in the field of science and culture, announced that it has included Yad Vashem’s database of the names and stories of those who have perished in the Holocaust as part of its Memory of the World Register.

This marks the first time that UNESCO has included an Israeli archival collection in its register. …

http://www.jpost.com/Jewish-World/Jewish-Features/UNESCO-to-include-Yad-Vashem-database-in-world-register-31716

http://www.haaretz.com/jewish-world/jewish-world-news/unesco-recognizes-yad-vashem-s-holocaust-testimonies.premium-1.530942JPost / RD.nl – Foto: Hall of Names at Yad Vashem [AP]