FORUM der Joodse Organisaties - BelgiŽVertegenwoordiging van de
joodse gemeenschap van Vlaanderen

Home arrow Congres '07
Congres 07 PDF Print E-mail

62 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog

Doel van het Congres:

HERINNERINGWie de geschiedenis vergeet, is gedoemd hem te herhalen! De Shoah moet levend worden gehouden. Wij zijn het verplicht aan onze vermoorde familieleden hen te herdenken, want als men hen vergeet, sterven zij een tweede maal. Ook mogen wij absoluut niet vergeten waar blinde haat en racisme toe kunnen leiden.  OVERLEVERING
Wie de geschiedenis vergeet, is gedoemd hem te herhalen!
Wij hebben de morele plicht om de volgende generaties op te voeden en in te lichten over de Shoah. De slachtoffers van het naziregime zijn niet enkel de overlevenden maar ook de tweede en derde generaties. Zij hebben geleden onder het lijden van hun ouders en grootouders. De verdere generaties moeten hun kinderen opvoeden en inlichten over dit onbeschrijfelijke leed dat hun voorouders hebben geleden enkel en alleen omdat zij joods waren. Het is een waarschuwing voor de toekomst.
·

HOOP
Wie de geschiedenis vergeet, is gedoemd hem te herhalen!Onze strijd tegen het racisme en antisemitisme in het bijzonder, het negationisme en de xenofobie heeft als belangrijkste doel een betere wereld te beogen voor onze kinderen en kleinkinderen. Een wereld zonder haat, zonder oorlogen. Teneinde een harmonieuze samenleving te creëren, zet het FORUM zich in voor de toekomst.

 

       IK STEUN HET
Logo FJO

Met dank aan de Claims Conference

 Sample Image

Met de steun van
de Stichting van het
Jodendom van België
 Thursday, 21 September 2017
Yom Chamishi, 1 Tishri 5778
Rosh Hashanah