FORUM der Joodse Organisaties - BelgiŽOpvoeding en herdenking van de Holocaust

Home arrow Nieuws arrow FJO protesteert tegen terugkeer Bisschop Richard Willamson
FJO protesteert tegen terugkeer Bisschop Richard Willamson PDF Print E-mail
Tuesday, 27 January 2009
Het FORUM der Joodse Organisaties (FJO) protesteert tegen de beslissing van Paus Benedictus XVI om de excommunicatie van de Britse bisschop Richard Williamson op te heffen.De Britse bisschop is een fanatiek ontkenner van de Holocaust tegen wie in Duitsland een strafrechtelijk vooronderzoek loopt wegens negationisme. 

Nog recent verklaarde de bisschop op de Zweedse staatstelevisie dat er naar zijn oordeel geen joden tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn vergast. Letterlijk zei hij: “ Ik denk dat er 200.000 tot 300.000 joden stierven in Nazi concentratiekampen, maar geen van hen in gaskamers “.
 
De Britse bisschop is lid van het antisemitische genootschap van Sint Pius. Drie andere prominente leden van dit genootschap zijn door de Paus eveneens weer tot de kerk toegelaten.

Het FJO verwerpt de reactie van het Vaticaan dat het hier “slechts” om privé opvattingen van de bisschop zou gaan. Williams doet zijn grievende en strafbare uitlatingen nadrukkelijk in zijn hoedanigheid van bisschop en in zijn ambtsgewaad.
 
< Prev   Next >

       IK STEUN HET
Logo FJO

Met dank aan de Claims Conference

 Sample Image

Met de steun van
de Stichting van het
Jodendom van België
 Thursday, 21 September 2017
Yom Chamishi, 1 Tishri 5778
Rosh Hashanah